Boks Sporu Nedir | Boks Nasıl Yapılır | Boks Kuralları

Tatil365gun

Boks Nedir ? Boks Sporu Nasıl Yapılır ? Boks Sporunun Tarihi Nedir ? Boks Sporunda Kullanılan Malzemeler Nelerdir ? Boks Sporunun Kuralları nelerdir ? 

Boks sporu hakkında merak ettiğiniz soruların çok daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin

Boks Sporu Hakkında

Savunmaya dayalı bir spor dalı olan boks sporu iki rakip arasında yumruklu saldırı şeklinde gerçekleşir. Amatör ve profesyonel olarak oynanabilen bu spor dalında bazı kurallar bulunur. Profesyonel şekilde yapılan boks müsabakalarının oldukça katı kuralları bulunmaktadır. Boks, güç ve dayanıklılık yanında cesaret de isteyen bir spor dalıdır.

Eski Yunanlardan bu yana boks yapılmaya devam eden spor dallarından biridir. Pek çok kişi boks nasıl yapılır ? Sorusunu sormaktadır. Boks sporu yıllar içinde değişerek oynana gelmiştir. Bu spor önceki dönemlerde rakiplerden biri ölünceye kadar devam eden bir müsabakaydı. Elbette günümüzde bu spor dalı için bu kadar acımasız kurallardan bahsetmek mümkün değildir.

Boks Sporu Nedir | Boks Kuralları Nerlerdir

Boks Sporu Nedir | Boks Kuralları Nerlerdir

Boks Sporu Nasıl Yapılır ?

Boks sporu kendine özel malzemeler ile ring adı verilen kare meydanlarda yapılır. Boks malzemeleri ve sporun yapıldığı alan spora has şekilde oluşturulmuştur. Alan ölçüleri 6.10 m olarak ayarlanır. Ringin yan tarafında yumuşak ipler ile döşenmiş halatlar çevrilidir. Bu meydanda yapılan boks sporu rauntlar ile yapılır. Gong sesi raunt başlangıcını bildirir. Pek çok kişi boks sporu nasıl yapılır ? Sorusu ile bu oyunun kurallarını merak eder.

Profesyonel anlamda rauntlar 3 dakika şeklinde ayrılmıştır. Toplam raunt sayısı ise 15 olarak belirlenmiştir. Amatör olarak yapılan boks sporu için raunt sayısı 5 olarak ayarlanmıştır. Ayrıca amatör olarak yapılan spor için rauntlar 2 dakikalık dilimlere ayrılmıştır. Oyun içinde vurulacak yerler, tutulacak yerler ya da yapılmayacak hareketler kendi içinde kurallara oturtulmuştur.

Boks Kuralları Nedir | Boks Sporu Kuralları

Boks Kuralları Nedir | Boks Sporu Kuralları

Boks Sporunu Kimler Yapabilir ?

Boksa başlamak isteyen herkes boks sporu nasıl yapılır ? Sorunu merak etmektedir. Dünya genelinde boksa başlama yaşı genelde 9 ya da 10 olarak bilinir. Fakat pek çok boks sporu oyuncusu 18 yaşında bu spora başlayarak büyük başarılara imza atmıştır. Boksör olmak için belli bir standart bulunmamaktadır. İyi bir boksör olmak için çok çalışmak gerekir. Herkes tarafından bilinen yanlışlardan birisi de bu sporun sadece güce dayalı olduğudur. Boks teknik, zeka ve çalışmaya bağlı bir spordur. Bu spor için özel yeteneklere çok fazla ihtiyaç yoktur. Çalışma, azim ve zeki taktikler size boksta büyük başarılar getirecektir.

Boks sporu herkes tarafından yapılabilir. Boks sporu için cinsiyet ya da yaş sınırı bulunmaz. Boksun fazla antrenman gerektirdiği ve vücudunuzda kasların oluşacağı unutulmamalıdır. Ayrıca boks sporunun eğitimini almak çok önemlidir. Eğitim alınacak antrenör konusunda seçim çok iyi bir şekilde yapılmalıdır. Deneyimli antrenör seçimi avantaj sağlayacaktır.

Boks Kuralları Nerlerdir | Boks Sporu

Boks Sporunda Kullanılan Malzemeler

Boks sporunun kendine özgü malzemeleri bulunur. Boks malzemeleri arasında bulunan minder yumuşak şekilde bulunur. Oyuncuların düştüğü zaman zarar görmemesi için bu minder kullanılmıştır. Boksörler için ringde hafif ayakkabılar kullanılır. Profesyonel oyuncular sadece şort ile bu sporu yapar. Amatör oyuncular ise dövüş sırasında atlet ve şort ile ringde yerlerini alır.

Amatör ve profesyonel oyuncular için koruyucu dişlik olmazsa olmaz boks malzemeleri arasında bulunur. İsteyen oyuncu kafasına kask da takabilir. Boks maçlarında kullanılan eldivenler amatör oyuncular için 225 gram ağırlığındadır. Profesyonel oyuncular maçlarda 175 gram ile 225 gram arasında eldiven kullanır.

 

 

 

 

 

Tatil365gun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

HEMEN ARAYIN